2014-12-06%2010.57.43.jpg

Sininen valo ja aika ilman aurinkoa lähestyy. Aurinko taisi näyttäytyä toissapäivänä viimeisen kerran. Vaikka oli -20 C niin tuntui, että aurinko lämmitti. Se oli hyvä hetki. Nyt on pimeää, mutta ei kuitenkaan niin pimeää, kuin voisi kuvitella. Joskus voi olla jopa öisin valoisampaa, kuin päivällä, jos sattuu olemaan täysikuu. Huomenna on täysikuu, ja jo nyt tuntuu, että nukkuu jotenkin kevyemmin. En pidä itseäni mitenkään kuuhulluna, mutta jotenkin se vaikuttaa minuun. Arvokkaan vanhan rouvan nukkumiseen mikään ei vaikuta, ei kuu, eikä meteli. Ainoa on kylmyys, joka tuntuu joka yö hiipivän luihin ja ytimiin. Tällöin on sallittu arvokkaan vanhan rouvan tulla sänkyyn viltin alle nukkumaan, kun palelee niin kovasti. Alkaa olla välillä ruuhkaa sängyssä, kun kissankin mielestä siellä on hyvä ja lämmin nukkua.

Viimeyönä oli yövieraita meillä huskytarhassa, Huili tuli meille kylään niin pääsee tänään valjakkoilemaan. Huili halusi vaan herättää koko naapuruston aamulla, mielenosoitukseksi siitä että oli "joutunut" ulos pitkästä aikaa, tottunut jo sohvalla nukkumiseen näköjään.

Nyt on laitettu merkkikepit reitille, luulisi tuiskussa ja tuiverruksessa löytyvän reitti. Usein kyllä on huomannu, että koirat tietää tasan missä reitti menee, vaikka itsellä ei olisi hajuakaan. On myös kasattu elämän ensimmäinen reki, purettu ja kasattu, niin, että laitettiin uudet jalakset alle. Hyvä, että tuli opittua tämäkin homma. On hyvä, että reki oli samanlainen, kuin oma niin osaa sitten korjata sitäkin. Tähän on hyvä päättää tälläkertaa.